- NIEUWS -


21-01-2016

Gebruik E-sigaret vermindert stopmotivatie

 

Stoppen met roken door middel van de E-sigaret?

Rokers die voor elektronische sigaretten kiezen, zijn 28 procent minder geneigd om te stoppen met roken dan zij die gewone sigaretten roken.
Dat zeggen onderzoekers van de University of California. Zij deden een meta-analyse van 38 studies naar het verband tussen e-sigaretten en stoppen met roken. De data uit deze onderzoeken combineerden ze met de gegevens uit twintig onderzoeken naar 'gewone rokers' die wilden stoppen.

In die laatste groep bleek de kans dat een roker stopte 28 procent hoger dan in de eerste. "E-sigaretten zouden niet moeten worden aanbevolen als effectieve methode om te stoppen", concluderen de auteurs van het onderzoek, dat donderdag is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet Respiratory Medicine.

E-sigaretten werken door de verdamping van vloeistoffen. De ingeademde damp zou in vergelijking met tabaksrook minder schadelijk zijn, bijvoorbeeld door het vaak lagere teergehalte. Verschillende makers claimen dat e-sigaretten helpen om stapsgewijs te stoppen met roken.

Vorig jaar concludeerde de U.S. Preventieve Services Task Force al dat er te weinig bewijs is dat e-sigaretten werken als stopmethode.

 


 

19-02-2015

Uw waarderingen

Via de feedbackmogelijkheid binnen de app, geven de gebruikers ons goede cijfers:
                     Uitleg                      : 7
                     Dagelijkse notificaties : 8
                     Gebruiksgemak          : 9
                     Ondersteuning           : 7
                     Website                   : 7

 

Hartelijk dank hiervoor!

 


 

 

22-01-2015

Nieuwe maatregelen tegen roken

De politiek neemt telkens nieuwe maatregelen om roken te ontmoedigen. Vandaag werd bekend gemaakt dat in Nederland de minimum leeftijd voor het kopen van e-sigaretten wordt verhoogd naar 18 jaar.

Het Europees parlement stemde in met een maatregel waarin sigarettenfabrikanten worden verplicht om tenminste 65% van een pakje sigaretten te bedekken met waarschuwingen tegen de schadelijke gevolgen van roken.

U kunt beter 100% stoppen; via Stoppen in Stappen!

 


 

 

10-12-2014

Stoppen In Stappen brengt Android-app uit

Na een periode van bedenken, bouwen en testen is de Android-app 'Stoppen In Stappen (met roken)' een feit. Ruim op tijd voor de jaarwisseling zodat goede voornemens om in 2015 met roken te stoppen grote slagingskans hebben.

Dé methode om te stoppen met roken is: Stoppen in Stappen!

 


 

 

29-11-2014

E-sigaret geen alternatief

Toen de e-sigaret op de markt kwam, werd die gepresenteerd als hét alternatief voor roken. Langzaamaan werd echter duidelijk dat ze die rol niet kunnen vervullen.

uit een onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kwam naar voren kwam dat niet zomaar gesteld kan worden dat e-sigaretten veilig zijn.

Per 1-2-2015 treden daarom strengere regels in werking, de e-sigaret valt vanaf dat moment onder de tabakswet. De fabrikant moet dan bijv. duidelijk waarschuwen voor de verslavende werking van nicotine.

Hét alternatief voor roken is: Stoppen in Stappen!

 


 

 

24-11-2014

Versleuteling persoonlijke informatie

In het NOS Journaal werd gemeld dat honderden Nederlandse apps, die persoonsgegevens opvragen, deze gegevens onbeveiligd versturen. Hierdoor zijn de gegevens door derden te onderscheppen.

E.e.a. bleek uit een onderzoek van beveiligingsbedrijf Securify.

Goed om te weten dat 'Stoppen In Stappen' uw gegevens wél versleutelt. Hiermee voldoen we aan de wettelijke plicht om persoonlijke gegevens goed te beschermen.

 


 

22-10-2014

Rookverbod kleine cafés

Voor kleine cafés zonder personeel die nog niet onder het rookverbod vielen, geldt per direct een rookverbod. Als gevolg van een uitspraak van de Hoge Raad is het rookverbod voor kleine cafés op 10 oktober 2014 in werking getreden, dit is eerder dan de geplande ingangsdatum van 1 januari 2015.

Kleine cafés die het rookverbod overtreden krijgen tot 1 januari 2015 een eenmalige waarschuwing. Daarna volgt een boete van

€ 600,--. Vanaf 2015 geldt de boete voor elke overtreding van het rookverbod.